Wat is SEO (Search Engine Optimalisation)?

De afkorting SEO is voor vele mensen een bekend begrip. Maar wat houdt het nou in? Graag leggen wij uit wat Seo voor ons betekent.

SEO (search engine optimalisation)

De vertaling van de afkorting SEO is, zoals de koptitel al zegt: Search Engine Optimalisation. Vertaald naar het Nederlands; zoekmachine optimalisatie. Concreet betekent het dus het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachines.

Zoekmachine optimalisatie

Het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines doe je niet zomaar. Alle zoekmachines hanteren een eigen zogeheten algoritme. Dit is een bepaalde code waar zij websites mee controleren en positioneren binnen hun zoekmachine systeem. Het optimaliseren van jouw website betekent dus dat je gaat proberen te voldoen aan dat algoritme om zo hoog geplaatst te worden in de zoekmachine.

Helaas weet niemand, behalve de zoekmachines zelf, wat het algoritme is. Daarom bestaan er “zoekmachine optimalisatie” bedrijven. Deze bedrijven gaan bepaalde aanpassingen uitproberen om zo jouw website beter te laten scoren in bijvoorbeeld Google.

Hoe kun je zelf jouw website SEO optimaliseren?

Er zijn inmiddels veel theorieën bekend over zoekmachine optimalisatie. Hier komen wij graag in volgende artikelen op terug.

Wij komen later terug op;

Mocht je nu al graag meer willen doen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met SEO ondersteuning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *