Waarom zou je bloggen?

Bloggen: het schrijven van berichten over bepaalde onderwerpen. Waarom zou je dit nou eigenlijk doen? Wat is nu de toegevoegde waarde om jezelf ertoe te zetten een blog te schrijven? Dat leg ik je graag uit!

Bloggen = nieuwe inhoud

Als je gaat bloggen zorg je ervoor dat jouw website weer wordt “ververst”. Je hebt weer nieuwe content om aan je bezoeker te laten lezen en, niet geheel onbelangrijk: zoekmachines zijn er dol op! Een zoekmachine als Google heeft een grote voorkeur voor websites waarvan de content regelmatig ververst wordt. Websites met regelmatig nieuwe content worden beter opgenomen in de zoekresultaten. Door te bloggen kun je dus berichten schrijven die zowel interessant zijn voor jouw bezoekers, als voor een zoekmachine als Google.

Komt jouw blogbericht in de zoekresulaten van Google, dan maak je kans op extra bezoekers en zo weer kans op extra omzet of naamsbekendheid.

Bloggen; niet alleen leuk voor je bezoekers maar ook voor zoekmachines!

 

Waar moet je dan over bloggen?

Ik zou de vraag terugstellen; wat zou je zelf willen lezen in jouw vakgebied? Als ik op een website kom van een bedrijf dat een bepaald product en/of dienst levert, dan lijkt het me leuk daar meer informatie over te vinden in de vorm van een blog. Denk hierbij aan het presenteren van nieuwe producten, de noodzaak van het aanschaffen van een bepaald product of een vergelijking tussen product X en Y. Wees creatief en bedenk wat je zelf zou willen lezen.

Het kan zeer uiteenlopend zijn maar houd het wel gerelateerd aan het onderwerp van jouw website. Zoek het breed, maar schrijf gericht.

Hoe vaak moet je dan bloggen?

Tjah.. hoe vaak kom je eraan toe? Ik merk zelf dat het vaak een “ondergeschoven kindje” is. Dit terwijl ik enkele blogs heb gepubliceerd die dagelijks (ja, dagelijks!) bezoekers opleveren. Onderschat het bloggen dus niet en zorg voor verse content. Schrijf en publiceer het liefst met enige regelmaat, bijvoorbeeld 1 keer per week. Als je vaste bezoekers hebt dan komen ze ook nog eens terug om jouw nieuwe blog te lezen. Plaats je 1x per maand een blog of wanneer je zin hebt, dan weten je bezoekers niet waar ze aan toe zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *